wtorek, 25 września 2012

Roladki z Twarożkiem i Paluszkami Krabowymi

Smaczna przystawka na przyjęcie lub szybkie danie na obiad w tygodniu. Nam bardzo smakowało.


Roladki z Twarożkiem i Paluszkami Krabowymi

Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 170 g mąki
  • 375 ml mleka
  • 4 jajka
Masa:

  • 300 g serka Philadelphia
  • 230 g curd cheese (twarogu)
  • 2 - 4 łyżki chrzanu
  • pęczek koperku (25g)
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:
  • 200 - 250 g paluszków krabowych

Składniki na ciasto zmiksuj i usmaż 8 naleśników.

W misce wymieszaj sery i chrzan. Dodaj posiekany koperek i przyprawy (do smaku).

4 naleśniki ułóż na folii aluminiowej, tak, aby trochę na siebie nachodziły. Posmaruj masą twarożkową i ułóż paluszki krabowe w trzech rzędach.

Zwiń ścisło w roladę, a następnie zawiń w folię i schłódź w lodówce.
Z podanych składników wyjdzie 2 rolady, a z każdej z nich powinno wyjść około 18 plastrów.

SMACZNEGO!





źródło: Pani Domu "Roladki z twarożkiem i paluszkami krabowymi"

1 komentarz:

  1. Wiem że paluszki krabowe to nic dobrego, i że jak mają 30 % ryby tu jest sukces... ale baardzo je lubię : )
    takie roladki to coś dla mnie ; )

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)